Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora inte så attraktivt

Annons

Fredagen den 6 februari kunde man läsa i MT att 59 tjänster inom skolan skulle bort. Observera att det då är inom den produktiva delen (lärare och pedagogiska tjänster), som neddragningarna till stor del ska ligga.

Onsdagen den 11 februari så kan man i ovan nämnda tidning läsa att det är stora nedskärningar på gång inom vård och omsorg. Här gäller det bland annat att 44 platser inom äldreboendet ska bort.

Om man tittar i centerns valbroschyr inför senaste valet, så kan man läsa gällande deras vision om skola och utbildning under rubriken: Steg på vägen mot 2003-2006 att man ska rationalisera skolans administration, samt använda frigjorda resurser till att behålla och nyanställa kompetenta lärare. Nu har år 2003 gått och vi är en liten bit in på 2004 och vad har skett i sammanhanget gällande administrationen? Är inte förhållandet det omvända sett till visionen? Läser man sedan vad som skulle gälla inom vård och omsorg, så finner man en rubrik lydande: Ökade resurser till äldrevård. Där skriver man att man måste åtgärda bristerna sett till kommunens kapacitet inom äldrevården så de som ligger kvar på lasarettet inte ska behöva göra det. Den åtgärd som nu är aktuell leder just till det problem man anser bör åtgärdas. Visst tar man steg mot någonting hela tiden, men inte mot visionens mål, nej här är det frågan om kräftgång.

SKOGS-LASSE WAHLBERG

Mer läsning

Annons