Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK ska locka folk till Orsa

Annons

På fredagen träffades ett samarbetsavtal mellan Mora Ishockeyklubb och Orsa Grönklitt. Det kan sägas handla om såväl björnar som träning och resebåryverksamhet.

Orsa Grönklitts vd Torbjörn Wallin berättar om det här affärssamarbetet och vad det går ut på.

- Vi kommer att hjälpa varandra att utvecklas. Det torde vara bekant att MIK använt Grönklitts-terrängen för träningsläger och det kommer att fortsätta. Vi har möjlighet att med våra företagskontakter ha samlingar före matcherna i FM Mattsson arena. Vi har även skissat på ett samarbete gällande personalutbildningar. Det kanske mera anmärkningsvärda i det här samarbetet är dock att vi får del av MIK:s breda kontaktnät ute i landet. Här har MIK tagit på sig att rekommendera sina företagskontakter att förlägga sina konferenser och andra aktiviteter hos oss i Grönklitt. Som gentjänst kommer vi att till MIK betala ut resebyråprovision, berättar Torbjörn Wallin.

Han tillägger att det är Mora IK som kommit på den här resebyråidén och i det konceptet spelar kanske björnparken en icke oväsentlig roll.

- Vi tror det här samarbetet kommer att vara fruktbärande för båda parter och från Orsa Grön-klitt har vi frigjort en person (Lena Marcusson) att på heltid jobba bland annat med kontakterna med Mora IK.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons