Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK hoppas få köpa hallen för 1 kr

Annons

Frågan diskuteras av kommunstyrelsens budgetberedning, som inleddes i måndags. Enligt kommunalrådet, Lars Matsson-Frost (c), är ingen politiker i dagsläget beredd till ett ställningstagande i den brådskande frågan.

- Vi ska lösa frågan så att det blir spelklart när elitserien drar igång i höst, lovar dock kommunalrådet.

Vem kommer att äga och driva ishallen framöver?

- Det finns två alternativ. Antingen behåller Mora kommun ishallen och gör de investeringar som behövs. Det andra alternativet är att kommunen överlåter ishallen till Mora IK, sade Lars Matsson-Frost på måndagseftermiddagen.

På en direkt fråga hur mycket det kommer att kosta att bygga om ishallen, svarade han att det är "okänt". Ändå deltog han själv i ett möte i ishallen på söndagskvällen, då Mora IK presenterade sitt förslag för ledande kommunpolitiker.

Mora ishall måste, som bekant, snabbt byggas om för att klara de krav som ställs på en elitseriearena. Det har hittills talats om 3 000 sittplatser och en utbyggnad på cirka 500 kvadratmeter, enligt de ritningar som tagits fram och som vi presenterade i tidningen förra veckan.

Det finns dock olika åsikter bland politikerna i kommunstyrelsen om vad som ska göras och vad det får kosta. Enligt uppgift finns det politiker som kan tänka sig att gå med på Mora IK:s önskemål rakt av, politiker som kan tänka sig en "medelväg" och politiker som vill göra minsta möjliga investering, med färre sittplatser och utan utbyggnad.

Den glödheta ishallsfrågan kommer att behandlas av kommunstyrelsens beredning kommande måndag. Dessutom har kommundirektören Marie Sundvisson fått i uppdrag, att så snart som möjligt, ordna ett möte med berörda ordföranden i styrelser och nämnder. Detta för att reda ut alla frågor kring ett eventuellt övertagande av ishallen. Vad händer, till exempel, med personalen om Mora ishall byter ägare, är en flera viktiga frågor som måste få ett svar.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons