Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK betalar 500 000 - senare

Annons

Ursprungskravet från Steens ishockeyskola var en miljon kronor. Parterna, förutom Steens ishockeyskola Mora kommun och Mora IK, har sedermera enats om hälften.

Uppgörelsen bygger på att Mora kommun ska betala 500 000 kronor till Malte Steens ishockeyskola. Kommunen ska sedan enligt en uppgörelse med Mora IK genom klubben få tillbaka pengarna via en avbetalningsplan där 150 000 erlägges nu, lika mycket i september nästa år och slutligen 200 000 i september 2006.

Varför Mora IK tänker betala notan kommenterar MIK:s klubbdirektör Jan Simons så här.

- Vi hade omaket att gå upp i elitserien och måste då bygga om ishallen enligt gällande krav från ishockeyförbundet.

- Egentligen har vår ståndpunkt från klubben hela tiden varit att vi inte har något retroaktivt ansvar för avtal där Mora IK inte ens är avtalspart. Trots det är vi villiga att erlägga de kostnader Malte Steens ishockeyskola drabbats av för flytten, säger Jan Simons och tillägger att MIK tröttnat på "allt tjafs i ärendet".

- Det har slagit tillbaka på klubben fast vi inte har med det att göra, säger han.

Tillsammans med kommunalrådet Lars Matsson-Frost tycker han i alla fall det är positivt att man kommit till ett avgörande där en enskild företagare (Malte Steen) kommit i kläm.

Det var dock ingen enig kommunstyrelse bakom fredagens beslut. Socialdemokraterna Bernt Persson, Bigitta Sohlberg och Britta Finsén reserverade sig mot beslutet tillsammans med vänsterpartisten David Örnberg.

Bernt Persson säger att motivet till reservationen är att de ville ha papper på att det är Mora IK:s fastighetsbolag som betalar pengarna till kommunen.

- Vi har dåliga erfarenheter av fordringar på idrottsföreningar. Det är bara att blicka ut över landet och se vad som händer, säger Bernt Persson.

Han pekar även på en sista punkt i den skrivelse MIK inlämnat till kommunstyrelsen gällande bland annat avbetalningsplanen.

Där står; "Som en konsekvens av att krav ställs på Mora IK för betalning av Malte Steens ishockeyskolas kostnader kommer Mora IK att kräva återbetalning av hyreskostnader".

I skrivelsen står inget specificerat belopp gällande kravet, men enligt Bernt Persson rör det sig om 160 000 kronor.

- Vi menar att om inte MIK får de pengarna drar klubben av motsvarande summa i avbetalningsplanen.

- Det är fortfarande många konstigheter i det här ärendet, avslutar Bernt Persson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons