Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Golfklubb praktexempel på förening

Annons

Jag kan förstå att Knut Nylund (KN), ordförande för Mora Golfklubb, är irriterad över att jag i MT 3 november förmedlar mina intryck av vad banker och leverantörer anser om idrottsföreningars betalningsförmåga.

Mora Golfklubb är ett praktexempel på en förening, som genom att köpa mark av Mora kommun, av egen kraft iordningställt en väldigt fin anläggning. Ingen skugga skall falla över golfklubben.

Jag kan bara beklaga att det är många andra som missköter sig.

Som alla förstår sköts det stora flertalet idrottsföreningar klanderfritt, men allt för många är dåliga betalare. Detta ger till följd att banker inte ger lån utan borgen och leverantörer kräver bankgaranti eller förskottsbetalning.

Unisport Scandinavia i Landskrona säger i samma artikel som KN refererar till, "Vi skulle aldrig leverera till en idrottsförening utan bankgaranti". Samma inställning har ett stort antal leverantörer gett uttryck för till mig.

Följer man sportpressen så är det inte allt för sällan man läser om idrottsföreningar med betalningsanmärkningar. För att få ordning i idrottssverige så har de stora förbunden infört en licens för att få deltaga i seriespel. Det visar att idrottsrörelsen själv har insett problemet.

Att "skjuta" budbäraren, som KN gör, är en klassisk metod, men det löser inte problemet att delar av idrottsrörelsen inte betalar sina fakturor.

De smulor som ramlat ner efter det att den stora måltiden avätits, som KN skriver om, är för Mora Golfklubbs del 36 000 kronor i föreningsbidrag och 10 000 kronor i sponsring från Mora kommun.

BERNT PERSSON

Mer läsning

Annons