Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor Anna Persson

Annons

Mor Anna Persson eller Morpers Anna som vi i dagligt tal kallade henne i Almo. Hon var trogen sin plats i Backen och sitt barndomshem hela livet.

Min första kontakt med Anna fick jag i söndagsskolan där hon verkade som ledare. Hon skötte alltid utdelandet av tidningar, stämplade stjärnor i närvaroplanschen och gick omkring med den nickande "gubben" på sparbössan. Morpersgården var även ett kärt tillhåll för oss barn. Vid tröskkalas blev vi bjudna på efterrätten.

Här beställde jag min första kattunge och det blev många besök innan kattungen var mogen att ta med hem. I Morpersgården fanns också en lådkamera vars ägare föevigade många intressanta ögonblick i vår barndomstid.

I många år framåt blev det besök hos Anna där vi satt vid hennes köksbord och identifierade gamla fotografier och Anna berättade med inlevelse om händelser runt Backen och Almgårdarna. Klar och redig berättade hon detaljerat om vad han eller hon sa vid ett bestämt tillfälle och så vidre. Bara för någon knapp månad sedan träffade jag Anna på Björkbacken vid en filmvisning. Jag skojade med Anna och sade: "Änt Du fôr ung tä va jän?" Jo, svarade Anna: "Män je fåffäl kom em snart ijänn."

Nu har Anna fått sluta sina dagar efter ett långt och verksamt liv. Min Berit och jag är djupt tacksamma för alla år vi haft Anna i gemenskapen och ska minnas henne med glädje och tacksamhet.

ÅKE ALM

Mer läsning

Annons