Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moppekullor körde rally

Annons

- Vi var med förra året också och så har vi varit i Säter och cruisat lite också, säger Agneta Norberg från Avesta.

När tidningen träffar henne på lördagmorgonen är hon och hennes tre väninnor Annelie Naess, Inger Bergström och Karin Hofling i full färd med att fästa nummerlappar på bröstet och trä på sig hjälmarna innan startskottet ska gå i mopedrallyt i Övernora.

De berättar att mopedintresset väcktes i och med att en av väninnorna dammade av sin gamla moppe från ungdomen för några år sedan.

- Annelie som hade kvar sin gamla moped tyckte att vi skulle börja köra lite tillsammans. Inger tog över sin makes morfars gamla medan vi andra köpte oss varsin och så startade vi klubben Moppekullorna, säger Agneta och skrattar.

Lördagens mopedrally utgick från Lars-Göran Jönssons gård vid Bergsgärdet i Övernora. Det var femte året i rad som han tillsammans med Olov Bergkvist, Putte Palm och Sven Hedström anordnade rallyt och 29 deltagare radade upp sig vid starten.

- Det finns ett stort mopedintresse i byn och det väcktes när Sven Hedström flyttade hit. Han hjälpte mig att få igång en av mina gamla mopeder som hade stått i ett skjul i många år, konstaterade Lars-Göran Jönsson.

De 29 deltagarna var under lördagen ute efter vägarna i mellan fyra och fem timmar och hann med att åka närmare sex mil.

15 kontroller med olika frågor fanns utplacerade efter banan och vinnare blev den som svarat flest rätt.

Den här gången blev det Lars-Görans fru Inger Jönsson.

- Jag har en gammal Cresent av -61 års modell som jag fick när jag var 15 år. Det är tredje året jag är med och det är mest en kul grej, sade hon.

Bästa herre som kom på en sjätteplats hette Matts Håkansson.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons