Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedister siktar på rekord

Annons

För tredje året i rad arrangerar mopednostalgikerna i TSV Blårök (TSV står för tvåtakt, strut och vurpollon, reds anm) sin mycket uppskattade veteranmopedträff. Ett evenemang som brukar locka folk från när och fjärran. Så också i år.

- Jodå, det kommer folk från stora delar av landet, bland annat Eskilstuna, Stockholm, Sundsvall och Västerås, säger Christer Wikström.

Årets träff innehåller, givetvis, den traditionella mopedkortegen genom centrala Borlänge. Något som sedan avslutas på Maximteatern med en kåserande föreläsning av författaren Claes Johansson under rubriken "Ställbart och vedbotrim".

- I fjol deltog 285 ekipage, men det ska vi klå i år, slår de fast.

Veteranmopedträffen arrangeras den 16 augusti och navet det hela snurrar kring är Mellsta camping där de flesta av aktiviteterna går av stapeln. Förutom filmvisning och musikunderhållning av 60-talsnitt blir det också på kvällen såväl pubafton som scenframträdande av självaste Svenne Rubins, ett gäng vilka är som klippta och skurna för en veteranmopedträff.

- Kanske skulle Svenne Rubin ta med sig sin gamla Puch och köra med i kortegen också, avslöjar Christer Wikström.

En viktig hörnsten under denna dag är också den veteranmarknad som arrangeras i Mellsta. Allt från kompletta cyklar och mopeder till minsta prylar och pinaler kommer att finnas att köpa.

- Och det är enbart grejer till cyklar och moppar, betonar mopedisterna i TSV Blårök som också bjuder på en ypperlig vinst i det mopedrally som ska köras på natursköna vägar i trakterna runt Borlänge.

- Första pris är en Huskvarna Novolett i fint bruksskick, upplyser Jan Zidén som menar att mopedåkning är en njutning för både kropp och själ.

- Absolut. Det är härligt att åka på småvägar och känna doften av koskit och nyslaget hö. När man åker moped hinner man dessutom se landskapet, säger han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons