Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedister samlades i Öje

Annons

Det hela inleds med att man åker en tur till Venjan där man gör ett uppehåll och återvänder till Öje Centrum där det bland annat blir ett manöverprov senare på eftermiddagen och även en del andra aktiviteter. Det är Öje IF som arrangerar.

- Vi räknar med att det här skall bli en tradition i framtiden och hoppas att det kommer betydligt fler den här gången än förra året då vi hade en olycklig kollision med andra arrangemang, säger Åke Lindkvist, en av dem som sitter i arrangörsstaben.

- Vi vet redan nu att det finns intresse från bland annat grannkommunerna och det är många som hört av sig så vi hoppas att årets mopedträff ska bli någonting alldeles extra, säger Åke Lindkvist.

Arrangörerna räknar med minst ett femtiotal mopeder och ett par hundra personer på de efterföjande festligheterna. I Öje centrum kommer det också att vara en bildutställning av Bror Haars och här kommer även en och annan gammal mopedklenod att visas.

Senare på kvällen blir det pubafton där det också kommer att bjudas på en del underhållning.

Öjesjöns båt- och fritidsklubb kommer också att ha en båtregatta där båtarna kommer att anlända vid tiotiden på kvällen till holmen vid vandrarhemmet i Öje. Det här är ingen båtregatta att jämföra med de som hållits tidigare utan en rent spontan tillställning där de som vill kan vara med.

Intressant är också att det också kommer att finnas gamla mopedgrejer till försäljning.

- Det är många som har gamla mopeder och som behöver repareras. Kanske kan man hitta reservdelar i Öje på lördagen säger Olle Nyhlén.

Den kommitté som är ansvarig för det här arrangemanget består av Åke Lindkvist, Olle Nyhlén och Christer Eriksson.

0280-125 15

Mer läsning

Annons