Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Montessori öppnade famnen

Annons

- Ett sätt att visa Montessoris verksamhet och låta intresserad allmänhet och föräldrar se, höra och orientera sig om skolans olika möjligheter.

Rektorerna Barbro Rosander och Christel Janols välkomnade på förskolorna Callisto, Barnens Hus och "stora" Montessoriskolan.

Ute på Montessoriskolans gröna gård vid Värdshusvägen bjöds det på grillkorv, saft och samtal kring Montessori.

Inne i skolhuset guidades besökare av skolans unga värdar.

Förskolans småttingar tumlade helst om i grönskan. Lilla Denise Lindström, 4, spelade fotboll med lillebror Marcus, 1,5. Andra läskade sig med saft eller lekte med kompisar.

Denises pappa Sten, som under sina skolår gått i "vanlig skola" i Hofors förklarade sig nöjd med sina barns skolform.

- Till och med jättenöjd. Montessori är för oss och våra barn, ökad valfrihet i skolarbetet, större öppenhet och kreativitet. Inte så stelt, men ordning och reda, var sak på sin plats.

Rektor Barbro Rosander, som funnits med sedan Montessoriskolans start för sju år sedan förklarade sig nöjd med den sammanslagning av Montessoriklasser som sker i höst.

- 130 barn står i kö till Montessoriskolan. Nya elever strömmar till varje termin, fullt utbyggd kan skolan välkomna cirka 225 elever. Till hösten får Montessoriskolans årskurs 4 till 8 plats i lokaler på Britsarvsskolan.

- Underbart, tycker rektor Barbro, som inom kort har perspektivet barn i åldrar ett år till 16 år inom Montessoris hägn.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons