Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo besegrade spöket Djurgården

Annons

Det tog två perioder innan det lossnade, men då släppte det rejält.

Med fyra mål i sista perioden tog Modo, anfört av lagkaptenen Per Svartvadet, sin första bortaseger mot Djurgården sedan i januari 2002.

Djurgården inledde bäst och hade en till synes stabil ledning inför den sista perioden. Men Modo reste sig och vann till slut med 4-2 (0-2, 0-0, 4-0).

Matchvinnare blev Per Svartvadet, som först ordnade en straff som Andreas Salomonsson förvaltade till 1-2 och senare gjorde både 3-2 och 4-2, det sista i tom kasse.

TT: Får man kalla dig matchhjälte?

Ja, jag gjorde ju det avgörande målet då brukar man ju bli matchvinnare, säger Svartvadet.

Tyvärr missade jag lite på markeringen vid deras första mål, så det var skönt att revanschera sig lite grann.

Av någon anledning har bortamötena mot Djurgården varit en svag punkt för Örnsköldsvikslaget, vare sig det är i Globen eller som på lördagen på Hovet.

Modotränaren Harald Lückner sade inför matchen att det var dags att bryta "förbannelsen". Men det såg länge ut som att bortaspöket skulle hemsöka Modo än en gång, innan Lückner till slut kunde andas ut.

Det är oerhört skönt att få bryta den där trenden, säger han. Efter den dåliga inledningen tycker jag att vi fick upp farten. Vi hade 11-2 i skott i den sista perioden, det är rätt tydligt.

Modo är ute på "miniturné", med tre bortamatcher i rad utan att däremellan återvända till Örnsköldsvik.

Det började mot Färjestad i Karlstad i torsdags. Efter besöket i Stockholm väntar en bussresa till Jönköping där HV 71 väntar på måndag kväll.

Det känns helt rätt att komma i väg på en liten tripp. Att prata ihop sig, stöta och blöta lite problem, säger Per Svartvadet.

Vi hade mycket energi i laget i dag. Det visar väl på att vi har en styrka i laget, att vi kan gå in och göra fyra mål i sista perioden när vi ändå var så uträknade.

Djurgården får däremot fortsätta vänta på den första trepoängaren sedan i slutet av oktober och tappade ytterligare mark till slutspelsplatserna.

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi valde för andra matchen i rad att gå runt på bara tre femmor, vilket tog ut sin rätt i slutet av matchen.

Vi fick några onödiga utvisningar i slutet av den första perioden och några fick slita för hårt där. Det straffade sig tyvärr i sista, säger han.

Mer läsning

Annons