Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modern ättestupa

Annons

Vi svenskar är mindre nöjda med vården av gamla än vad engelsmän och fransmän är. Det är inte att undra på när samvaron i boende av olika slag stängs för de gamla!

Det senaste ideologiska påfundet av äldrevård går ut på att låsa in de gamla i sina hem så att de tappar möjligheten till social samvaro med andra såväl gamla som unga. Sociala kontakter är oerhört viktiga för överlevnad och livskvalitet. Många kommuner även borgerligt styrda kommuner har anammat den rödgröna ideologin.

Detta skäms inte det rödgröna gänget att kalla för välfärd och human äldrevård. Jag skulle vilja kalla den för den moderna ättestupan, just för att minska statens kostnader för våra gamla!

Engelsmän, fransmän, spanjorer, portugiser och italienare behandlar sina gamla med respekt och värdighet. Hos oss betraktas de gamla som en onödig belastning för samhället.

I sistnämnda länder är det genomsnittliga skatteuttaget betydligt lägre än i Sverige. Endast den ena parten i familjen klarar familjens uppehälle.

Det tycks vara så att svenskarna har medvetet vants vid bidragssystemen så att de inte kan få i sitt huvud, att om de får lägre bidrag så får de i stället mer i plånboken. Men mattekunskaperna är numera så svaga hos många svenskar, att de inte kan räkna ut detta!

För att äldrevård och sjukvård i Sverige ska ändra karaktär och bli en vård värdig ett land, som vill kalla sig för ett välfärdsland måste den rödgröna inhumana vården röstas bort vid 2006 års val.

ALDRIG MER SOSSE

Mer läsning

Annons