Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas moral ifrågasätts

Annons

Fredriksson betonar i sammanhanget att han inte riktar någon som helst kritik mot de gymnasieelever som fick i uppgift att utföra uppdraget att ställa den moderata stugan på plats.

Transporten av såväl moderaternas valstuga liksom socialdemokratins två valstugor från gruvområdet kan betraktas som bra objekt för övning.

- Det är inte fel att låta eleverna få körning, men när jag såg att moderaterna anlitade VBU för transporten av sin stuga var det något som inte stämde. Jag vet inte om det bara är jag som har svårt att få ihop detta, fortsätter Fredriksson som underförstått verkar vilja uppmana de lokala moderaterna att bättre slå vakt om sin ideologi.

- Partiet sjunger den "fria" företagsamhetens lovsång och ställer krav på ökad privatisering av kommunal verksamhet i olika sammanhang. Man vill därför tro att det är en privat åkare som sätter deras valstuga på plats i Ludvika, säger Fredriksson och konstaterar att moderaterna i Ludvika inte lever som de lär.

För vänsterns del kan han berätta att partiet köpt stugan från en snickare i Borlänge. Leveransen till gågatan i Ludvika ingick i köpet.

De lokala moderaternas starke man, Bengt Andersson, Grängesberg, tar kritiken från vänstern med ro.

- Vi är inte ensamma om att anlita eleverna vid transportprogrammet. Det gör även socialdemokraterna och de har två valstugor. För eleverna måste det vara trevligare att få utföra verkliga transporter än att köra omkring med fiktiva laster.

Han ser heller inget moraliskt fel i att moderaterna anlitar denna gymnasiala resurs.

- Vi moderater värnar ju om mångfalden och det här är ett sätt att gynna den. Jag har dessutom inte fått några signaler från åkarna om att de skulle reagera negativt på det här.

För övrigt kan Andersson meddela att moderaternas valstuga har utsatts för åverkan. Någon eller några har hoppat sönder trappan och brutit på fönsterluckorna. Det hela har kompletterats med budskap som "fuck off" och "kapitalistsvin".

- De vill väl inte att vi ska vara med i valrörelsen, suckar Andersson som står i begrepp att polisanmäla det inträffade.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons