Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill ha ett ökat kommunalt samarbete

Annons

Detta anser Bengt Andersson, Ludvika, efter ett möte i de moderata fullmäktigegrupperna i Ludvika och Smedjebacken som i veckan hade en sammankomst i Smedjebacken.
– Samarbetet inom va och renhållningen avslutades i veckan utan att parterna kom fram till något slutligt resultat. Detta innebär nu i sin tur att projektet läggs ned vilket vi anser vara olyckligt, understryker Bengt Andersson.
De moderata medlemmarna i kommunerna hoppas att projektet kan återupptas inom något år och att detta förhoppningsvis leda till ett nytt samarbete i någon annan form.
Moderaterna är även överens om att ett samarbete bör tas upp inom kulturförvaltningarna, milö- och hälsa samt byggnads- och arktitektkontoren.
– Vi hoppas att detta kan leda fram till en gemensam nämnd. Räddningstjänsten och grundskolan har redan ett samarbete som kan utvecklas vidare, anser Bengt Andersson.
VB-moderaterna är överens om att samarbete ska starta på många plan i Västerbergslagen.
– Vi måste slå vakt om en gemensam region med en gemensam arbetsmarknad så att vi på alla plan kan hävda oss i den konkurrens som existerar mellan regioner på alla plan, betonar Bengt Andersson.
Andersson fick tillsammans med Kjell Christiansson uppdraget att regelbundet anordna gemensamma gruppmöten för att om möjligt påskynda och utveckla ett samarbete mellan de båda aktuella kommunerna.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons