Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna slipper utmätning

Annons

För att slippa en utmätning har pengarna nu betalats in.

- Men vi har ingen skatteskuld. Det handlar om rent slarv från vår sida, säger Ulla Olsson, ordförande för Dalamoderaterna.

Moderaterna har inte längre råd att ha någon anställd på länskontoret. Och det har ställt till det för partiet. I dubbel bemärkelse.

- Tidigare har vi gjort månatliga redovisningar för arbetsgivaravgifter, men det har vi inte gjort i år eftersom vi inte haft någon anställd. Det vi heller inte har gjort, vilket är slarvigt, är att berätta detta för skattemyndigheten, som nu har sköntaxerat oss, berättar Olsson.

Enligt Olsson skulle moderaterna ha meddelat skattekontoret att man inte längre har någon anställd och att man därför inte ska betala några arbetsavgifter.

- Men vi skulle ha fortsatt att skicka in redovisningen, men skrivit summan noll. Tyvärr har vår ombudsman brustit i detta, säger Olsson.

Ombudsmannen är anställd av riksorgansiationen.

- Han har haft en hög arbetsbelastning, när vi inte längre har någon anställd på kontoret. Det är en förklaring till att det blivit så här. Men vi har nu sagt att ombudsmannen måste prioritera dessa arbetsuppgifter.

- Vi har betalat för att slippa utmätning. Men de pengarna får vi tillbaka, säger Olsson som tycker det är extra förargligt för ett politiskt parti att hamna i Justitia för en skatteskuld.

- Visst är det så. Det är onödigt och det finns ingen ursäkt för slarvet. Vi har brustit i vår redovisning. Men vi har, trots Justitia, inte en skatteskuld.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons