Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna skänkte partistöd till Ria

Annons

Partistödet höjdes för flera år sedan från 10 000 kronor till 11 400 kronor per mandat. Dessutom har varje parti som finns representerat i fullmäktige ett grundstöd på samma belopp.

Moderaterna tyckte att det var viktigt att alla hjälpte till och sparade och ville därför sänka partistödet till 10 000 kronor.

Socialdemokraten Roger Hemming poängterade att det var fritt fram för moderaterna att göra vad de ville med sina pengar.

På stående fot lovade moderaten Kjell Christiansson att det belopp de ville sänka med skulle de i stället ge till Ria.

I går förverkligades löftet. Vid en ceremoni i kommunhuset överlämnade han en check på 8 400 kronor till representanter för Ria.

Hans Horm och Gunnar Nyberg, båda från Ria, poängterade att pengarna kommer väl till pass. De senaste åren har Ria fått allt mindre i stöd från kommunerna och sedan flera år tillbaka har de ingen lokal i Smedjebacken.

- Vi bedriver ett omfattande fältarbete i Smedjebacken och jobbar mycket med förebyggande verksamhet, bland annat i skolorna, berättar Hans Horm.

Han ser det inte som något stort problem att de inte har någon fast lokal i Smedjebacken.

-De traditionella gubbarna på bänken som har supit bort sitt liv blir allt mer sällsynt, de missbrukare som finns nu har varit etablerade missbrukare sedan 13-årsåldern och de kommer inte till oss på samma sätt som gubbarna gjorde.

-Vi måste i stället söka upp dem och därmed minskar behovet av egen lokal, fortsätter Horm.

Gunnar Nyberg poängterar att det stora problemet i dag är att det finns en stor mängd trasiga barn som mår mycket dåligt och dessa måste tas om hand.

-Risken är utomordentligt stor att de flyr in i ett missbruk och då blir problemet ännu större, ett litet problem kan snabbt bli ett stort.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons