Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna och struntpartierna

Annons

I den låtsasverklighet som den samlade politiska, ekonomiska och mediala makten försöker invagga oss i gick moderaterna till val med den huvudsakliga ambitionen att, som "arbetarnas nya parti", avskaffa arbetslösheten.

I själva verket är det samma gamla höger, med samma gamla krav från sina verkliga uppdragsgivare - överklassen och arbetsgivarna:

Öka klassklyftorna, gör de fattiga fattigare och de rika rikare!

Slå tillbaka facken och återerövra de landvinningar arbetarrörelsen kämpat till sig i form av ekonomisk trygghet och arbetsrätt!

Få folket att överge solidaritetens ideologi och ta till sig egoismens!

Sälj ut de gemensamma egendomarna så att vinsterna hamnar i kapitalägarnas fickor i stället för hos skattebetalarna!

Det är möjligt att detta kommer att leda till fler jobb, men till ett mycket högt pris.

I valrörelsen talade den sammetsögde lentrutade så vackert om utanförskap. Men de hundratusentals som ändå inte kommer att hitta något jobb kommer nu att få smaka på det verkliga utanförskapet.

Att många människor berövas möjligheten till ett drägligt liv är helt i sin ordning för moderatregeringen, och ett led i högerpolitiken där högsta prioritet är att tillfredsställa de välbeställdas begär efter ökad förmögenhetsbildning och lyxkonsumtion. Det är svårt att hysa sympatiska känslor för folk med sådan människosyn och sådana värderingar.

Stuntpartierna centern, folkpartiet och kristdemokraterna visar nu också var de verkligen hör hemma. Det bör vi minnas länge.

BO STAAF

Mer läsning

Annons