Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna ger upp

Annons

Under flera år har moderaterna i Smedjebacken drivit frågan om att partistödet borde sänkas, men i år har de gett upp striden och accepterar att de får som alla andra.

- Vi har försökt få med de andra partierna på vår linje, men uppenbarligen misslyckats, säger Kjell Christiansson, moderaterna.

Under flera år har partistödet varit 11 400 kronor per mandat i kommunfullmäktige, till det ska läggas ett motsvarande belopp i grundstöd. Moderaterna har fem mandat i kommunfullmäktige och har därmed 68 400 kronor i partistöd.

Moderaternas linje har varit att partistödet skulle sänkas till 10 000 kronor per mandat och 10 000 kronor i grundstöd.

När debatten var som hetast för några år sedan beslutade moderaterna att de skulle skänka bort mellanskillnaden till Ria, vilket de gjort under några år.

När det åter var dags för frågan i kommunfullmäktige hade moderaterna beslutat att de inte skulle lägga mer energi på detta.

- Ett skäl är att vi är ensamma som driver frågan och ett annat är att det råder en stor turbulens inom Ria, så vi är tveksamma till att skänka pengar dit, säger Kjell Christiansson.

Han konstaterar att pengarna betalas ut med automatik och det går inte att avsäga sig stödet, eller delar av det.

- Vi får ta ställning till om vi ska skänka mellanskillnaden på 8 400 kronor till någon annan verksamhet som behöver stöd, summerar Christiansson.

Mer läsning

Annons