Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater för marknadsföring

Annons

Moderaterna räknar med att hålla ställningarna i fullmäktigevalet. Trots färre mandat att kämpa om.

- Fyra mandat får vi, men vi ser gärna att de blir fem, säger lokala ordföranden Irma Rönnbäck. Styrkeförhållandet i det borgerliga blocket får avgöra hur många ordförandeposter det blir nästa valperiod. I dag har moderaterna en post med Irma Rönnbäck som ordförande för socialnämnden.

Partiet framhåller att det under mandatperioden har varit ett bra samarbete mellan de borgerliga partierna och de hoppas att det kan fortsätta.

- Visst har vi olika åsikter i en del frågor men det är ju därför vi är olika partier, säger Irma Rönnbäck.

- Trots allt handlar det för det mesta om realpolitik och då är det lättare att enas än i ideologiska diskussioner, menar Ingegerd Kull Hanses.

En för moderaterna ny fråga som lyfts fram i årets valrörelse är vikten av att aktivt marknadsföra Gagnef som en bra kommun.

- Vi har bra boende, skolor, barn- och äldreomsorg. Där ska vi vara mer offensiva och tala om det, säger Hans-Olov Wieweg.

För att ytterligare locka till inflyttning fortsätter moderaterna att verka för en idrotts- eller sporthall. Var den ska ligga har gruppen ännu inte diskuterat.

- Satsningen på en idrottshall får folk att bo kvar här och den lockar fler. Det är ett sätt att bredda servicen får både unga och gamla, menar Hans-Olov Wieweg.

Stödet till föreningslivet ska fortsätta, det är navet i kommunen menar moderaterna.

- Vi ska stödja allt som sker på idéell basis, säger Irma Rönnbäck, det avlastar kommunen.

Någon skattesänkning ser de inte framför sig men att behålla den nuvarande skattesatsen samtidigt som servicen utökas kan också ses som en form av skattesänkning.

Andra viktiga frågor inför valet är att säkerställa att äldre få bo kvar i sina hembyar så länge som möjligt.

- Gagnef är en decentraliserad kommun. Det är viktigt att äldre kan bo kvar i det egna huset eller på släktgården så länge de vill. Hemtjänsten blir dyr men de gamla åldras snabbare om de flyttas till centrala äldreboenden, säger Irma Rönnbäck.

Vad gäller skolan så kan moderaterna tänka sig en högstadieskola om elevantalet fortsätter att sjunka. Byskolorna vill man värna om. Därför kan det inom kort väckas liv i frågan om Bäsna skolans framtid.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons