Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderata brösttoner mot menigheten

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, den 16 februari

Aj, aj, aj då, vad Rolf Gunnarsson tar i för att sätta mig på plats. Jag som trodde att moderater, till skillnad från gamla högerpartiet, höll sig för goda att använda sig av ordval som liknar jantelagen, för att visa andra var de hör hemma.

Jag har aldrig trott mig vara i besittning av någon hög IQ. Hade ekonomiska möjligheter funnits att studera vidare på 20-talet då jag växte upp, kanske livet skulle blivit annorlunda. Men med bara sexårig folkskola blir man ju inget geni. Man blir antagligen inte ens politiker.

Jag som "är rent av usel i hur det fungerar inom politiken", är ändå lite förvånad över m:s "glasklara politik om att minska antalet vargar. Senaste rapporterna visar att en minskning har skett.

Vidare trodde jag inte att det skulle gå dithän att olika riksdagspartier skulle redovisa sina åsikter. I min enfald tänkte jag att det var en fråga som skar, inte bara genom partigränserna, utan också att det råder olika uppfattningar även inom partierna.

Riksdagsbeslutet om att vi ska ha ett visst bestånd av de fyra stora rovdjuren kvar i landet ligger fast. Men nu kan man fråga sig vilket nästa parti blir som kommer att redovisa sina glasklara åsikter.

Till sist Rolf Gunnarsson! Blanda inte äpplen och päron. Christer Wahlbäcks åsikter i rovdjursfrågan och hans agerande i landstinget, har inget som helst samband. Om hans ledarskap där, kanske vi till och med är eniga, fast jag ligger lite i mitten av den politiska skalan, de gånger vart fjärde år, då även vi politiska analfabeter är eftertraktade.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons