Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat vill stötta idrottshallsbygge i Sälen

Annons

I en motion till kommunfullmäkige vill Martinsson att kommunstyrelsen ska ges i uppdrag att delta i konstruktiva samtal med Sälengruppen för att gruppen ska kunna komma fram till ett avtal med de intressenter och kontakter som knutits.

- Projektet bygger på att kommunen ska vara den kanske största hyresgästen genom att hyra hallen för skolans räkning. Kommunalt lokalbidrag till ungdomsidrotten är en annan ingrediens för driften, säger Tom Martinsson till tidningen.

Han menar vidare att kommunen kan bidra verksamt till hallens tillkomst genom att snabba på planarbetet så att en platta för den nya idrottshallen kan vara gjuten innan kommande vinter.

Sporthallsgruppen i Sälen började sitt arbete i vintras och har kommit en god bit på väg, faktiskt så långt att en hall i gynnsamma fall kan stå klar redan till nästa höst.

Sälengruppen har en plats i Sälens by där sporthallen skulle kunna byggas, mitt emot Olnispagården på andra sidan älven, men det krävs en planändring då det är fråga om ett markanvändningssätt än i gällande plan.

- Mark-, finansierings- och ägarfrågorna för Sälenhallen står inför sin lösning. Projektet har ett från kommunalt perspektiv tilltalande upplägg där kommunen inte behöver stå som ägare, men det är viktigt att kommunen tar sitt ansvar genom att göra upp om att hyra hallen, säger Martinsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons