Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat skolpolitik - fokus på eleverna

Annons

Många hävdar att vi moderater går mer och mer in i mitten på olika politiska områden, vilket vi inte är villiga att hålla med om. De grundläggande perspektiven är fortfarande kvar, vi utgör det enda parti som erbjuder ett valfrihets- och individbaserat synsätt på politik. När det gäller skolpolitiken så innebär det för oss att skolan är till för dem som utnyttjar den, nämligen eleverna.

En bra utbildning är en tillgång för resten av livet, medan en dålig utbildning blir en belastning för resten av livet. Vi moderater arbetar med grundsynen om att alla unga människor i Sverige ska få en bra och konkurrensmässig utbildning. Det är däremot inte statens roll att bestämma var enskilda elever ska få gå i skolan, och det är inte heller meningen att staten ska ha monopol på utbildning.

Med vår politik får Sveriges elever större möjligheter att själva välja om de vill gå i en kommunal skola eller i en friskola, om de vill läsa hemma i Dalarna eller i Malmö. Vi politiker ska inte sätta stopp för unga människors planer och drömmar. I Sverige ska alla unga ha samma förutsättningar att få sin drömutbildning, oavsett hur mycket pengar ens föräldrar har eller var man bor.

Moderaternas nya omläggning av skolpolitiken innebär inte att friskolorna glöms bort eller att det moderata initiativet till en privat driven utbildning har försvunnit, det innebär helt enkelt att vi precis som många andra har sett att det är något som är fel i den svenska skolan, men att vi till skillnad från andra har bestämt oss för att göra något åt det.

Vi satsar på kompetensutveckling av lärarna, mer pengar till särskilda ämnen som unga svenskar uppenbarligen sackar efter i och vi ökar självbestämmandet för eleverna och skolorna.

Med moderat skolpolitik ökar lärarkompetensen och elevernas och skolornas inflytande över utbildningen, allt för elevernas bästa. Det viktiga är inte vem som driver utbildningen utan att utbildningen är av god kvalitet.

PATRIK FORSLUND

Patrik Forslund (m) var tidigare

distriktsordförande för moderata

ungdomsförbundet (MUF) i Dalarna.

Han är också riksdagskandidat för

moderaterna i Falun.

Mer läsning

Annons