Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat rovdjurspolitik

Annons

Vargdebatten pågår. I dag fick jag ett telefonsamtal från en jägare i Västerdalarna, som ville att jag skulle berätta om den moderata rovdjurspolitiken.

Vi moderater anser att det bör göras möjligt att bedriva skyddsjakt, reglerad licensjakt eller avlysningsjakt på varg. Naturvårdsverket bör, enligt min mening, ge en större möjlighet, än vad man gör i dag, till skyddsjakt.

Ett visst antal djur bör få skjutas inom ett visst område för att vargen på nytt ska få respekt för människan och för att vi ska ha kontroll över vargen. Jaktvårdskretsarna i varje kommun bör, enligt vad jag tycker, vara de som samordnar jakten över större områden.

En sådan begränsad licensjakt bör tillåtas i områden med stark koncentration av varg. Vi vet att på flera håll har vargstammen vuxit sig stark. Jag och vi moderater i riksdagen har alltså ett glasklart ställningstagande:

Ett rimligt antal djur ska få skjutas i vargtäta områden. Det finns säkert många synpunkter på detta, men det här är min och den moderata uppfattningen.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons