Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat pajkastning

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, 10/5:

Rolf Gunnarsson, nu börjar dina insändare bli väl mycket pajkastning. Jag tror inte väljarna är intresserade av det utan hellre vill veta vilka alternativ som står att välja mellan inför valet.

Dina kompisar i alliansen åker just nu land och rike runt och ler mot kamerorna men har fortfarande ingen gemensam politik att presentera.

Ditt eget parti vill genomföra skattesänkningar, men bara för dem som har inkomster av arbete, inte för pensionärer, sjuka eller arbetslösa.

Du som är landstingspolitiker, borde veta att de extra insatser som görs i landstinget har fått köerna till sjukvården att bli allt kortare.

Ni vill ju öka privatiseringen inom vård och omsorg och införa mer av privata försäkringar i vården och omsorgen. Detta drabbar främst låg- och medelinkomsttagare, äldre, sjuka och arbetslösa.

Vi socialdemokrater tror att människor vill arbeta och vet att alla behövs. Den stora uppgiften som ligger framför oss är att minska arbetslösheten. Just nu räcker det inte med att ekonomin är stabil, företagandet ökar och att kurvorna pekar uppåt.

Därför har vi socialdemokrater lagt en vårbudget med flera insatser för att öka sysselsättningen. En miljard kronor för arbete till långtidsarbetslösa genom att arbetsgivare som anställer långtidsarbetslösa får skatterabatt, höjt tak för lönebidraget, bättre arbetsförmedling, fler platser i kvalificerad yrkesutbildning, ökad utbildning i bristyrken, kompletterande utbildning för invandrade akademiker för att nämna några.

KURT KVARNSTRÖM (S)

Mer läsning

Annons