Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat-nej till vattenskoter

Annons

I egenskap av andre vice ordförande i kommunstyrelsen har han fått en mängd samtal från upprörda och ledsna fast boende och fritidsboende i Grangärdeområdet.

-Vi måste beakta att Grangärde kanske är den främsta semesterorten i kommunen med camping, turisthotellet mycket fritidsboende med mera. Dessutom är det olämpligt med vattenskoteråkning i Björken med tanke på närheten till kyrkogården i Grangärde.

- Ska vi tillåta åkning med vattenskoter så ska de hänvisas till någon större sjö och till något område utan fast boende eller fritidsboende, säger Andersson.

Som lämplig sjö nämner han Väsman och området utanför ABB i Ludvika.

-Jag vet att Stri (forskningsbolaget som ägs av bland andra Svenska Kraftnät och Vattenfall och som har verksamhet på ABB-området) anser att vattenskoteråkning skulle kunna störa deras provningsverksamhet.

Men, konstaterar Andersson, åkning med vattenskoter förekommer bara under en kort tid av året och företrädesvis under soliga varma dagar.

- Ofta under semestertider, kanske till och med under den del av sommaren när de på Stri har semester. Ett alternativ till Väsman är att hänvisa vattenskoteråkarna till någon skogstjärn. Men där vill de väl inte vara.

Andersson berättar att hans familj har fritidshus vid Rönnäsudden vid Björken.

- Självklart sympatiserar jag med mina grannar där ute.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons