Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat hoppar av

Annons

- Mitt avhopp är en ren protest mot Ingvar Henriksson, s, och majoritetens sätt att behandla oppositionen, säger Persson som kontrollerat hur upphandlingen med företaget Aquarena gått till och konstaterar att det inte skett med kultur- och fritidsnämndskansliets medverkan.

- I tre års tid har jag lagt fram förslaget om äventyrsbad och blivit nedröstad. Nu är jag rädd att det bara blir en halvmesyr. Ingvar Henriksson agerar som om han själv ägde kommunen, säger Persson.

Persson är ersättare i nämnden men behåller platsen i fullmäktige.

Moderatledaren Bengt Andersson är förstående:

- Jag förstår honom. Ingvar Henriksson har ju snott HG Perssons förslag på ett familjebad. Men så här är det tyvärr i politiken och HG är ju ny så jag förstår hans ilska, säger Bengt Andersson.

- Det här är inget annat än valfläsk och socialdemokraterna har fastnat för ett företags idéer innan beslut och beredning.

- Normalt är det så att nämnden föreslår och rankar sina investeringsönskemål. Därefter anslår fullmäktige pengar till projektering och bygge. Så sker det en upphandling enligt lagen om offentlig upphandling. Här har socialdemokraterna innan hela den demokratiska processen bundit upp sig för ett företags idéer. Det är illavarslande att man inte ser att man måste följa lagen om offentlig upphandling.

Bengt Andersson bedömer dock att det finns en bred enighet i fullmäktige om ett familjebad för han tilltalas av både själva sakförslaget som idén att lägga ut det på entreprenad:

- Men det är åt h-e hur det lagts fram. Förslaget att någon annan tar investeringen och kommunen sedan hyr är tilltalande för oss borgare, men vi har knappt om pengar så det lär bli någon annan investering inom kultur- och fritid som får stryka på foten.

Bopartiets Kurt Josefsson:

- Är han så rasande, det förstår jag. Det är med rätta.

Folkpartiets Håkan Frank:

- Socialdemokraterna förvånar. De har ju tidigare varit motståndare till äventyrsbadet. Nu kovänder de så snabbt att de presenterar en ide som man kan tro är kommunens.

- Otroligt att redan nu vara ute och prata om en firma som ska göra jobbet. Enda förklaringen är att sossarna känner sig pressade och vill vinna valet med lite valfläsk. Man får väl se förslaget som ett s-märkt förslag som inte finns hos kommunen. Det är det som möjligtvis räddar kommunen från brott mot lagen om offentlig upphandling, säger Frank.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons