Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modellhuset på Dalregementet har öppnats

Annons

Det var fyra personer som i går invigningstalade när Modellhuset officiellt invigdes i kontorets lokaler på Dalregementet. Talare som representerade just de olika delar som nu ska samverka när Tullverket och Riksskatteverket tillsammans skapar ett informationsservicekontor för små och medelstora företag.

Talade gjorde alltså: Tullverkets överdirektör Göran Ekström, Riksskatteverkets överdirektör Alf Nilsson, kommunstyrelsens ordförande Bjarne Harrung och Carl Ström från Svenskt näringsliv.

Modellkontoret ska inte syssla med myndighetsutövande utan hjälpa företagen att förstå och se möjligheterna i tull- och skattelagstiftningarna.

- Det här är en attitydskillnad - vi ska vara en del av utrikeshandeln inte en bromskloss, säger Bengt Almqvist, projektledare för Modellhuset.

Modellhuset är ett försöksprojekt som inledningsvis ska pågå från januari 2001 till januari 2002. Sju personer är knutna till projektet vara av tre är stationerade i Falun. Det första veckorna i januari har används till att knyta kontakter och organisera verksamheten och nu är det dags att gå ut och informera företagen om projektet genom att anordna näringslivsträffar.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons