Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mod och morske män

Annons

Det gläder mig att Vansbro äntligen, genom Vansbrocenterns förre ordförande Wahan Harutun, fått en politiker som, på gott och ont, törs röra om i grytan och säga ifrån. Han vill sparka sin partikamrat Uwe Weigel och vänsterns Anders Gyllenwåg från posterna i kommunens högsta ledning. Ett sådant uttalande kräver ett visst mått av mod och det går hem i de breda leden, där politikerföraktet gror under ytan.

Men att säga att kommunalrådet Gunnar Magnusson skulle klara presidiets uppgifter på egen hand, tycker jag är att ta i. Magnusson har varken kunnandet eller kuraget. Jag efterlyser också mer ansvarstagande och jävlar anamma i kommunpolitiken och att fler yngre människor tar på sig ett politiskt ansvar. Det är ju till syvende och sist dem och deras barns framtid det gäller.

Nollställda i Rättvik

FK har berättat att Rättviks kommun får bra betyg. Det är helt och hållet näringens och invånarnas förtjänst. Inte de okunniga och näringsfientliga politikernas.

Samtidigt har Falu Kuriren skrivit två helsidor om två saker. Dels politikernas dårskap att satsa miljoner på dödfödda, sedan länge konkursade, Hotel Lerdalshöjden. Dels att de samtidigt jagar privatägda Rättvikshotellet Step in med blåslampa och bara betalar tre kronor per kvadratmeter för 300 kvadratmeter mark som har ett marknadsvärde på 400-500 kronor per kvadratmeter.

Apropå politikerna i Rättvik skrev FK nyligen att "Positivt är att hela 66 procent av företagen i Rättvik vill växa". Enligt enkäten är dock tillgången på kompetent arbetskraft inte tillfredsställande. Betyget är bara 2,6.

Jag har haft ett långt samtal med chefen för ett dalahotell som är lika stort som Lerdalshöjden. Kort sammanfattat säger han att politikerna i Rättvik är helt nollställda när det gäller hotelldrift. De vet inte vad de talar om.

OLLE HALLQVIST

Mer läsning

Annons