Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mockfjärdsdagen tillfälle att gå på djupet - men dragkampen uteblir

Annons

Mockfjärds egen dag firas i år lördagen den 4 juni med bland annat den blöta och den träiga nyheten:

Grabbarna i McDiver tänker låta allmänheten prova på dykning i en stor balja, som placeras på den gamla posttomten bredvid Hedens skola. Den som vill kasta sig ned i de stora djupen i baljan får låna både tuber och annan utrustning som behövs för det stora äventyret.

Som vanligt ordnas ett stort marknadslotteri. Första priset i årets lotteri blir ett konstverk som under dagen framställs av Leksandskonstnären Torbjörn Lindgren. Han är den inte helt okände motorsågskonstnären, vars verk - föreställande allt från människor till björnar - pryder ett flertal platser både i hemorten och på andra håll i landet.

Ytterligare en nyhet är att artisten Anna Mari visar orientalisk dans. Både herrar och damer är välkomna att titta på de två framträdandena som Anna Mari gör vid Hedens skola.

Marknadsgeneralen Bengt Sundin och hans medhjälpare i Mockfjärds intresseförening har lockat ett 60-tal knallar till årets marknad. Det är ungefär lika många som under den senaste marknaden.

Någon dragkamp mellan Mockfjärds två halvor blir det inte i år. Däremot arrangeras det traditionella Mockfjärdslöpet och som vanligt ordnas även en mc-kortege och en bilkortege.

För att undvika att glömma något av allt det andra som händer under dagen, kan vi nämna att det blir både sång och musik och annan underhållning för både gammal och ung.

Nästa år firar Mockfjärdsdagen 20 år.

- Då slår vi till med något riktigt stort, lovar generalen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons