Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möbelkupp i Malung

Annons

Det sammanlagda värdet vid kuppen rör sig om minst 400 000 kronor. Det kan noteras att det är endast de mest exklusiva och dyraste skinnmöbelgrupperna och skinnfåtöljerna som har stulits vid kuppen. Inbrottet och stölden upptäcktes vid halv åttatiden på torsdagsmorgonen då en av de anställda kom till möbelfirman som ligger efter Magasinsgatan nära Västerdaläven.

- Vi har konstaterat att tjuvarna måste lagt ner en hel del arbete och tid vid kuppen. De har bland annat tagit möbelgrupper från andra våningen och lastat dem. De har dessutom tagit ur ett par möbelgrupper som inte var skinn ur lastbilen som stod inlåst i ett garage fullastad när tjuvarna slog till, säger Sune Torris som drivit Ellos möbler sedan ett tjugotal år tillbaka.

- Vi har tidigare varit förskonade från inbrott och det har bara skett ett par mindre sådana. Det här är första gången som vi drabbas mycket hårt, säger Sune Torris.

Polisen vet inte exakt hur tjuvarna tagit sig in. Man har handskats mycket försiktigt och någon skadegörelse i samband med inbrottet har inte skett.

Lastbilen med släp stod inne i ett låst garage och där har dörren brutits upp. Det fanns några möbelgrupper på lastbilen och dessa skulle levereras under torsdagen. Bland annat ett par skinngrupper som nu blev tjuvarnas byte. De har sammanlagt stulit sju skinngrupper och sex fåtöljer men också en del andra saker. Med tanke på ett det rör sig om ganska tunga möbler bör det ha varit flera som medverkat vid kuppen. Och eftersom Ellos möbler ligger vid sidan av centrum har förmodligen tjuvarna kunnat arbeta helt ostört.

Polisen bedömmer det som att det måste ha tagit ganska lång tid att först lasta av en del möbler som man ratat och sedan lasta på nya som hämtats både på ett lager och på andra och tredje våningen vid Ellos möbler.

På torsdagskvällen hade fortfarande polisen ingen misstänkt och man hade heller inga direkta spår efter möbeltjuvarna. Det finns funderingar på att det kan röra sig om ett beställningsjobb som någon liga ligger bakom.

Lastbilen och släpet som stals står det Ellos möbler på och om någon sett en lastbil med denna firmatext hoppas polisen att vederbörande hör av sig.

Under den aktuella natten var det också ganska polisfritt i hela Västerdalarna eftersom de flesta polismän var på utbildning vid en anläggning i Sälenfjällen. Kanske visste möbeltjuvarna detta och passade på att slå till när det i stort sett var polisfritt i hela Malungs kommun.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons