Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbning i kyrkan

Annons

I våras fick arbetsmiljöinspektionen i Falun signaler om att anställda inom Svärdsjö församling mådde psykiskt dåligt. Konflikter och kränkningar på arbetsplatsen hade lett till sjukskrivningar och uppsägningar.

Vid en inspektion konstaterades brister i den psykosociala arbetsmiljön. Personalen påverkades negativt av organisatoriska problem och stressen hade flera gånger lett till mobbning och "syndabockstänkande".

Under mötet i Svärdsjö berättade arbetsgivaren att församlingen börjat arbeta med konflikthantering, men att en del problem fortfarande kvarstod.

Detta bekräftas av arbetsmiljöinspektör Paul Keenan.

- De hade verkligen tagit tag i problemen och gjort en översyn av organisationen. Men vi ansåg ändå att det saknades rutiner för hur kränkande särbehandling ska förebyggas, säger Paul Keenan.

Nu har Svärdsjö församling fram till den 25 oktober på sig att åtgärda bristerna. Arbetsgivaren ska bland annat utforma en plan som beskriver hur kränkande särbehandling ska förebyggas och hur signalerna ska fångas upp på ett tidigt stadium.

Annelie Svensson-Palander, huvudskyddsombud på Lärarförbundet, berättar att några av fackets medlemmar sagt upp sig på grund av kränkningar och konflikter i Svärdsjö församling.

- Ledningen börjar få det på rätt köl nu. Tidigare var det ett tufft arbetsklimat som rådde. Människor talade inte med varandra utan om varandra, säger Annelie Svensson-Palander.

Hon tror att problemen bottnar i att kyrkans personal är en splittrad arbetsgrupp där alla har olika uppgifter. Församlingen i Svärdsjö har framför allt saknat en samordnande kraft och rutiner för att undvika mobbning.

Enligt Ulrika Belin, sektionsordförande i Kommunal, har hennes medlemmar lidit av bristande ledarskap och oklara direktiv på arbetsplatsen.

- Jag har vetat om de här problemen i fyra år och nu är det äntligen på väg åt rätt håll. Tidigare var det ett sjunkande skepp, säger Ulrika Belin.

Arbetsmiljöinspektör Paul Keenan tror att kyrkans små arbetsplatser och familjära miljö kan leda till otydliga roller. Dessutom är konflikter ofta tabu inom kyrkan.

- Kyrkan har ett kärleksbudskap och det gör att konflikter sopas under mattan och gror under ytan, säger han.

Efter semestern har Keenan fått ytterligare ärenden på sitt bord gällande brister i den psykosociala arbetsmiljön inom Falu kyrkliga samfällighet.

Erfarenheterna av konflikter i kyrkan har resulterat i att arbetsmiljöinspektionen i Falun haft i uppgift att utarbeta en nationell tillsynsstrategi under våren. Den används nu av landets arbetsmiljöinspektörer i arbetet mot Svenska kyrkan.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons