Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt hjärta gråter

Annons

Är det sant att två av Hedemoras bästa präster (det finns fler bra) utestängs från aktiviteter inom kyrkans ungdom på grund av sin kristna övertygelse? Är det inte ett av kyrkans slagord i dag, att alla inte behöver tycka lika?

Visserligen står det i SDT den 22 mars att man respekterar andras åsikter. Men samtidigt skickar distriktsstyrelsen för Kyrkans unga ut ett brev till alla lokala avdelningar. Jag citerar ur tidningen: "I brevet rekommenderas ungdomarna att inte låta sig ledas av präster som inte kan ställa upp på en rättvis människosyn."

Dessa båda mycket fina präster får alltså inte vara med därför att de inte har den "rätta människosynen". Den som man i dag tydligen bör ha för att få verka i Kyrkans unga.

Tänk om... Tänk om det skulle finnas ungdomar eller ledare inom KU som inte tycker innerst inne som man bör tänka inom KU. Vad bör man göra med dem i så fall?

Biskop Claes-Bertil Ytterberg är klok på många sätt, men när han säger att vi inom Svenska kyrkan är bra på att respektera andras åsikter, så tycker jag att den uteslutningsmetod som rekommenderas av Kyrkans ungas distriktsstyrelse inte överensstämmer med detta uttalande.

Jag vet att den Gud jag läser om i Bibeln älskar alla inom KU. Han älskar Claes-Bertil och han älskar Gunnar H och Bosse Z, som har betytt mycket för mig personligen, som goda kärleksfulla kristna vägledare.

Gud älskar till och med mig.

Helt fantastiskt!

ROSEN

Mer läsning

Annons