Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta tjuvar begärs häktade

Annons

De tre män, som sedan onsdagskvällen sitter anhållna misstänkta för omfattande stölder och häleri, kommer med största sannolikhet att begäras häktade i dag lördag. Detta enligt ett besked från åklagarkammaren i Falun på fredagskvällen.

Männen är hemmahörande i Morgårdshammar, Borlänge respektive Västerås. De greps under veckan när de var verksamma vid ett förråd utanför Smedjebacken.

Vid husrannsakan i förrådet påträffades en hel del gods som konstaterades vara stulet, bland annat en snöslunga och en båtmotor. Den misstänkta trion fick följa med till Ludvika polisstation där de senare under kvällen anhölls av jourhavande åklagare.

- Utöver misstanke om stöld och häleri beträffande det gods som påträffades i förrådet finns misstankar att männen begått ytterligare brott, säger kriminalinspektör Kjell Davidsson.

Förhören med de anhållna beräknas fortsätta på förmiddagen i dag lördag. Häktningsframställan ska enligt uppgift vara inlämnad senast vid middagstid.

- Misstankarna kvarstår och har snarast blivit fler. Som det ser ut nu kommer samtliga tre att begäras häktade, säger åklagare Ulf Edsfors, Falun.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons