Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt vallad på mordplatsen

Annons

- Polisen borde ge honom beskydd. För inte så länge sedan avrättades en person i Stockholm under liknande omständigheter, sade advokat Thomas Olsson till tidningen på torsdagskvällen.

Han försvarar den misstänkte 23-åringen från Hedemora som åtalats för mordet, men som nekar till anklagelserna.

Kammaråklagare Per-Göran Persson inledde rättegången med en lång redogörelse om vad som kommit fram under den omfattande utredningen kring mordet den 21 juli.

Han presenterade mängder med bevismaterial som leder till den häktade 23-åringen som är systerson till Violetas make.

Den misstänkte som kom till Sverige på ett turistvisum i slutet av 1990-talet har därefter haft egen lägenhet nära restaurangen i Hedemora där han jobbat utan att någon myndighet upptäckt att han vistats illegalt i landet.

Han fick mat och husrum som betalning för att städa och arbeta i köket.

23-åringen var den siste som lämnade restaurang Heden natten då Violeta mördades.

I går var Falu tingsrätt på plats för syn av brottsplatsen i Hedemora. Den misstänkte 23-åringen hölls under uppsikt av vakter från häktet i Falun.

Enligt noggranna undersökningar har kriminaltekniker funnit 23-åringens blod på flera föremål och spåren efter skor på mordplatsen stämmer överens med de Nike-skor som hittades vid husrannsakan hos mannen sedan han greps.

Men trots det som kan uppfattas som stark bevisning hävdar 23-åringens försvarare, advokat Thomas Olsson från Stockholm, att hans klient är oskyldig till mordet.

- Jag kommer senare att förklara varför han är oskyldig, säger Thomas Olsson.

Han ställde i går en hel del frågor om hotbilden mot Violeta och den nye man hon ville fortsätta leva med sedan hennes make dömts till sex års fängelse för grovt narkotikabrott.

Mer läsning

Annons