Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt stöldgods söker sin rätta ägare

Annons

Väskan hittades längs en mindre avtagsväg från riksväg 26, drygt en mil söder om Vansbro. En privatperson var ute med sin hund och fick syn på väskan - en färggrann sportbag av äldre modell - som låg vid sidan av vägen.

I väskan fanns det ett stort antal smyckessaker och silverbestick. Bland annat ett 20-tal kaffeskedar, nästan lika många matskedar och ett tiotal knivar i silver. Vidare så innehöll väskan en finare modell av en barometer, ljusstakar, reservoarpennor, reseset med rakartiklar, ett armband, skålar och ett antal andra prydnadssaker. Allt av elegant stil som förmodligen kostat en slant en gång i tiden.

Men vad väskinnehållet kan vara värt är svårt att uppskatta.

- Det handlar mer om att det är minnen som kan ha ett visst affektionsvärde. Bland annat så finns det vissa inskriptioner som tyder på det, säger Lasse Johansson.

Hur länge väskan har legat ute är också svårt att säga. Det skick man fann den i tyder dock på att den legat över vintern - minst.

- Jag har svårt att tro att det är någon ägare som slängt sakerna i alla fall. Därför kan det vara värt att chansa och hoppas på napp. Kanske är det någon som känner igen sakerna, menar Lasse Johansson.

Polisen i Vansbro hoppas nu att godsets rättmätiga ägare ska känna igen sakerna och höra av sig. Då det finns vissa inskriptioner återfås godset mot beskrivning.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons