Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt rattfyllerist mejade ner infotavla

Annons

Räddningstjänsten i Orsa fick larmet 23.45 på söndagskvällen. En personbil hade kört in i informationsskylten om Orsa som finns på riksväg 45 i höjd med företaget Kandre.

Bilen kom söderifrån och hade kört över vägbanan och in i skylten som ligger på vänstersidan i bilens körriktning. Att döma av skyltens skador, var det en kraftig smäll. Skyltens vänstra del är så gott som kaffeved.

En kvinna, född 1962, körde och var ensam i bilen, uppger polisen i Mora. När räddningstjänsten kom till olycksplatsen var kvinnan vid medvetande men hade ett jack i huvudet. Vad både räddningstjänsten och polisen erfar så fördes kvinnan till Falu lasarett. Hur allvarliga skador hon fått är ännu oklart.

-Hon hade tur. Skyltens nedre timmerstock har gått rakt genom bilen och missat kvinnan med cirka en decimeter, säger Sven Karlsson vid räddningstjänsten i Orsa, som var med vid räddningsaktionen.

Bilen bärgades utan problem från platsen. Kvinnan kunde tas ur bilen genom vänster framdörr som gick att öppna. Kvinnan, som är hemmahörande i Orsa, är enligt polisen misstänkt för rattfylleri.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons