Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt omhäktad

Annons

Vad som framkommit hittills vill polisen inte lämna några uppgifter om och åklagaren som leder utredningen har inte varit anträffbar för en kommentar.

Den man som sitter häktad misstänkt för mordbrand och grovt vapenbrott är en 54-årig man hemmahörande i Västerås. Polisen tror att fler kan vara inblandade men vill inte kommentera detta vidare. Det var hösten 2004 som en åldrig man i Sörsjön fick sitt ensliga hus nerbränt då han vistades på sjukhus.

Då branden upptäcktes var boningshuset redan nedbrunnet. Man kunde också konstatera att det skett en vapenstöld då tolv vapen och ammunition saknades. Polisen tror att man först brutit sig in och stulit vapnen och för att dölja alla spår tänt på huset.

Enligt den utredning som pågår finns bevis för att den 54-årige mannen befunnit sig i Dalarna vid tiden för branden och vapenstölden. Enligt uppgift lär det också finnas DNA-fynd som kan binda en gärningsman till platsen.

Häktningsförhandlingarna mot den 54-årige mannen har av utredningstekniska skäl hållits inför lyckta dörrar och polis och åklagare är mycket förtegna om vad som hittills framkommit i utredningen. Mycket tyder dock på att det finns starka bevis mot mannen eftersom han nu också omhäktats.

Det var sju kulgevär, tre hagelgevär och två pistoler samt ammunition som försvann, och rikslarm gick ut efter vapenstölden. Men först nu, ett par år efter händelsen, verkar det som att ett genombrott i utredningen har skett.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons