Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand

Annons

Det var vid halvtretiden på morgonen, natten till onsdagen som räddningstjänsten fick larmet om branden på restaurang Clara.

När räddningstjänsten kom till platsen välde det ut rök ur takfoten på flera ställen över hela taket. Två rökdykare skickades in för att lokalisera eldhärden, de möttes av en kraftig rök- och värmeutveckling redan i trappan upp till övervåningen.

På andra våningen var det fullt av brandgas och mycket varmt, därför var det svårt att veta var det brann.

Micke Larsson, som äger restaurangen tillsammans med sin fru, Maria Larsson var tidigt på plats och kunde berätta för brandförman, Håkan Beus hur övervåningen såg ut. Det var först då man förstod att branden förmodligen börjat i ett omklädesrum för personalen som fanns på övervåningen.

Ytterligare två rökdykare skickades in i huset samtidigt som man gjorde hål i väggen på ena gaveln av huset samt i taket för att ventilera ut så mycket varm brandgas som möjligt.

- Vi vet ingenting om orsaken till branden ännu, men polisen ska komma hit och göra en teknisk undersökning under onsdagsförmiddagen, säger Håkan Beus.

- Det fanns ett litet pentry med kylskåp och spis där uppe, men om det var där det började brinna eller om det var en trasig lampa som orsakde branden, det vet jag inte. Vi får vänta och se vad polisen får ut av den tekniska undersökningen, säger Micke Larsson.

Efter en och en halv timme var branden helt släckt och den hann inte sprida sig till undervåningen. Men hela lokalen är obrukbar på grund av rök- och vatten skador. Restaurangen är därför helt stängd tills vidare.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och den tekniska undersökning var sent på onsdagen ännu inte avslutad.

- Platsen är fortfarande avspärrad och vi har en kommunikation med Statens kriminal tekniska laboratorium. Eventuellt ska vi skicka ner några prover för analys, säger kriminalchefen vid Morapolisen, Hans Nylund.

LYNDA LUNDIN

Mer läsning

Annons