Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt jagas i landet

Annons

Det är med bibehållen optimism som polisen fortsätter jakten på den misstänkta gärningsmannen. Trots att två veckor passerat sedan dödsmisshandeln inträffade, tror man fortfarande på ett snart gripande. Den person man i huvudsak letar efter just nu är en man i 20-årsåldern, som tidigare förekommit i kriminella sammanhang.

Runt tio poliser arbetar på heltid med fallet. Fortfarande genomförs förhör av vittnen till händelsen. I det arbetet har polisen funnit flera uppgifter som har klarlagt händelseförloppet den aktuella kvällen. Förhören har också gett utredarna flera namn på inblandade personer.

- Vi gör mycket, men tyvärr kan jag inte säga vad, uppger kommissarie Bo Persson vid polisen i Borlänge.

Det är av utredningstekniska skäl som polisen i dagsläget inte kan berätta om vad man kommit fram till i fallet. Samtidigt vill ett Borlänge i uppror veta. Kommer man att gripa den som misshandlade tvåbarnspappan Jonas Johannesson till döds? Och i så fall när?

Trots att dagarna går är dådet fortfarande ett högaktuellt samtalsämne bland invånarna i staden. Veckans manifestation med tusentals deltagare bekräftar det.

Just nu florerar många rykten rörande dödsmisshandeln. Bland annat talas det om att gärningsmannen ska ha flytt till Danmark. Det är dock inte en teori som polisen arbetar efter.

- Nej, men vi har hört talas om det. Personligen tror jag att när vi väl griper den skyldige kommer vi att göra det här, säger Bo Persson.

Det var fler än en som utförde dödsmisshandeln av Jonas Johannesson. Det vet polisen. Just nu är det dock inte aktuellt med fler anhållanden av misstänkta gärningsmän. Varför det ser ut så faller under "utredningstekniska skäl" och är därmed ingenting som polisen i det här läget kan kommentera.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons