Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för våldtäkt släppt

Annons

I går hölls åter igen häktningsförhandlingar mot den 42-årige man som misstänks ha våldtagit en 16-årig flicka i sin butik. Efter att 42-åringen muntligt fått ge sin version hävde hovrätten det häktningsbeslut man tagit i torsdags, och släppte honom fri.

- Det är förstås positivt för min klient. Hovrätten menar att som utredningen ser ut i dag föreligger det inte sannolika skäl för att brottet har begåtts, säger 42-åringens advokat Per-Ingvar Ekblad.

Vad säger din klient om det som hänt?

- Han förnekar brott. Vad han i övrigt sagt eller inte kommenterar jag inte eftersom det är sagt innanför stängda dörrar.

Under hela midsommarhelgen har 42-åringen suttit häktad i Ludvika. Han har inte fått tala i telefon eller ta emot besök.

Hur mår han?

- Han mådde oerhört dåligt i morse, han hade knappt kunnat sova på hela helgen. Men han mådde förstås bättre efter häktningsförhandlingarna i dag (läs i går), säger Per-Ingvar Ekblad.

När tingsrätten släppte 42-åringen efter häktningsförhandlingar förra tisdagen ansågs mannen vara på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, dock av "mindre allvarlig" art vilket fick till följd att han släpptes. Hovrätten däremot, menar att bevisningen i dagsläget inte når upp till graden "sannolika skäl", vilket krävs för häktning.

Kammaråklagare P-G Persson säger nu att det inte är självklart att han kommer att väcka åtal i ärendet. Tvärtom har man en ganska lång väg att gå innan bevisningen håller.

- Utredningen fortsätter, men ord står mot ord och därför krävs mer kringbevisning, säger P-G Persson, som i går drog ärendet för Svea hovrätt.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons