Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för mordbrand och stöld i Sörsjön omhäktad

Annons

Det var enligt uppgift polisens nya hjälpmedel DNA-registren som ledde fram till att en 54-åring från Västeråstrakten kunde gripas som misstänkt för vapenstöld och mordbrand i Sörsjön för 1,5 år sedan.

Mannen greps och anhölls sedan ett DNA-prov som tagits på honom visade sig matcha DNA-spår som påträffades på brottsplatsen i Sörsjön i oktober 2004.

På den ensligt belägna gården, som då stått obebodd under en vecka, hittade utredarna efter branden färsk avföring från en människa.

Det kunde misstänkas vara spår efter en gärningsman som "gjort på sig" av anspänningen. Sannolikheten för att någon annan person än gärningsmannen/männen skulle ha varit på den här platsen vid tiden för mordbranden får anses vara obefintlig.

Vid kuppen stals tolv vapen och ammunition som tillhörde den 85-årige stugägaren. Sedan tände tjuvarna på stugan som brann ner till grunden.

På måndagen beslutade Mora tingsrätt om förlängd häktning av 54-åringen, som är på sannolika skäl misstänkt för inblandning i mordbranden och vapenstölden. Detta innebär den starkare graden av misstanke. Åtal ska vara väckt senast den 3 juli.

Den misstänkte mannen är tidigare känd av polisen för ett flertal brott som snatteri, stöld, trafikbrott och rattfylleri.

FOTO: SÖREN HAGA ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons