Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt 23-åring blir kvar i häkte

Annons

23-åringen är åtalad för att i samband med en flykt från Kumla i mars 2002 ha hotat en kriminalvårdsassistent, samtidigt som han, enligt åtalet, viftat med en hemmagjord kniv.

I januari i år har 23-åringen enligt åklagaren misshandlat en yngling på Grand i Ludvika. Den misstänkte har nekat till att han tilldelat den unge mannen en dansk skalle och ett knytnävsslag i ansiktet och bland annat i förhör hävdat att han bara "slängde ut ansiktet" för att försvara sig då den andre uppträdde hotfullt. Av samma orsak uppger 23-åringen att han strax därpå slängt ut handen mot målsägaren.

23-åringen är också åtalad för förberedelse till mord efter att ha transporterat en bomb dold i en videokassett.

Enligt 23-åringens advokat Per Borgblad, var den misstänkte omedveten om att den plastkasse han levererade från Stockholm till Karlstad, i själva verket härbärgerade en splitterbomb. En bomb som vid Karlstadpolisens röntgenundersökning visade sig innehålla en stor mängd sprängdeg.

I överklagan till hovrätten hävdade försvarsadvokaten att även om hans klient skulle ha varit medveten om kassens innehåll innebär inte detta att han förstått "farligheten av bombens beskaffenhet". Advokaten säger också att 23-åringen inte förstått att bomben var avsedd att användas mot någon person.

Förhandlingarna i Göteborg pågick hela tisdagen. En bandupptagning från ett förhör med målsäganden i misshandelsdelen var det enda som tillkommit, förutom de uppgifter som tingsrätten i Karlstad redan fått ta del av.

23-åringen har redan tidigare erkänt hot mot tjänsteman och i övrigt höll mannen fast vid sina uppgifter från tidigare förhör.

- Men restriktionerna från tidigare har upphävts och mannen tilllåts nu ha kontakt från häktet, med yttervärlden igen, förklarar Carola Hansson protokollförare vid tisdagens rättegångsförhandlingar.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons