Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha virat duschslang kring fästmöns hals

Annons

Mats och Eva hade varit förlovade i ett par månader, men känt varandra i flera år när händelsen inträffade, den 28 december förra året.

En pubrunda på stan slutade hemma hos Mats. Enligt Eva tog det bara tio minuter innan det blev bråk. Det började med okvädningsord men gick snart över i fysiskt våld.

Eva blev slagen i ansiktet och slängd över ett bord, som välte. När Mats ställde upp bordet igen passade hon på att fly in på toaletten. Men hon hann inte låsa.

Mats kom efter henne och virade duschslangen minst två varv runt hennes hals, har Eva berättat i polisförhör.

Hon fick svårt att andas, kände dödsångest och började tänka på sina barn som skulle bli moderlösa. Efter en stund lättade Mats på greppet och Eva lyckades lugna ner honom.

Hon vågade sedan inte gå därifrån.

Nästa morgon när Eva åter var hemma hos sig kom hennes dotter hem och undrade varför hon hade blåmärken. Eva hittade på en historia om att hon ramlat. Men någon polisanmälan gjorde hon inte, trots att en väninna som såg skadorna uppmanade henne att göra det.

Efter det inträffade har Eva försökt att lämna Mats, uppger hon. En kväll i mitten av januari i år greps han av polis utanför hennes hus, efter att ha varit hotfull och inte lämnat henne i fred. Efter att hon ringt till polisen tre gånger kom de och grep honom.

Mats förnekar att han misshandlat och hotat Eva. Enligt honom har de bara munhuggits. Och att han skulle ha virat slangen runt halsen på henne var bara "skitsnack".

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons