Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstankarna blir fler

Annons

Det var under natten mot den 21 februari som en polisman blev beskjuten på Saresgatan i Borlänge. Fem personer greps, varav fyra kort senare släpptes på fri fot. Den person som avlossade skottet, en 21-årig man från Borlänge, häktades.

Mannen var sedan tidigare känd av polisen. Bland annat för att ha gjort sig skyldig till dopningsbrott och smuggling. I juli månad för två år sedan greps han av polis på Arlanda, efter att han försökt föra in diverse dopningspreparat i landet. Totalt handlade det om 30 ampuller och drygt 300 tabletter. Straffet blev dagsböter.

Under utredningen runt skottlossningen på Saresgatan, har uppgifter kommit fram som tyder på att 21-åringen gjort sig skyldig till fler brott. Han är numera även misstänkt och häktad för dopningsbrott och grovt smugglingsbrott begångna i Borlänge med omnejd. Till det ska läggas ett narkotikabrott och ett dopningsbrott, som begåtts på andra platser i landet.

Internationella åklagarkammaren i Uppsala, som arbetar med gränsöverskridande, organiserad och grov brottslighet, har nu tagit över ärendet. Där hoppas man kunna sätta 21-åringens förehavanden i ett vidare perspektiv. Bland annat vill åklagaren kartlägga varifrån dopningspreparaten kom och vem varorna skulle levereras till. På så sätt hoppas man kunna nysta upp en smuggelhärva, som Borlängebon antas vara involverad i.

- Hur långt vi kommit i utredningen varken vill eller kan jag kommentera. Åtal ska vara väckt den 20 april, men redan nu kan jag säga att den tiden kommer att förlängas, säger Ann-Christin Maderud.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons