Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänka för misshandel släppta

Annons

De båda bröder som anhölls i tisdags misstänka för grov misshandel av en 17-årig pojke i stadsdelen Rosengård i Malmö släpptes av Malmö tingsrätt. Misstanken om brott kvarstår.

Brödraparet släpptes på fredagseftermiddagen sedan rätten ansett att det inte finns tillräckliga skäl för häktning på grund av deras låga ålder. Detta trots att de, enligt rättens bedömning, fortfarande är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Den äldsta brodern förnekar brott, medan den yngre erkänner att han använt våld. Han hävdar dock att han handlat i nödvärn.

Kammaråklagare Pernilla Trimmell säger till TT att hon är besviken och att hon befarar att pojkarna kan påverka utredningen. Risken för det var också hennes skäl till att begära häktning.

Det var i söndags kväll som en 17-årig pojke i Rosengård misshandlades svårt när han var på väg hem tillsammans med en kamrat, som lyckades fly och larma polisen.

Enligt de första uppgifterna var det ett ungdomsgäng som överföll de båda pojkarna vid Rosengårdsfältet, men polisen uppger att det i nuläget inte finns några fler misstänkta än de båda bröderna. Utredningen är dock inte avslutad och fler förhör ska hållas.

Den misshandlade pojken fick bland annat ta emot flera sparkar och slag mot huvudet. Han fördes till Universitetssjukhuset i Lund där han opererades. Pojken är fortfarande nedsövd och vårdas i respirator på intensivvårdsavdelningen, men hans skador bedöms inte längre som livshotande. Det är dock fortfarande oklart om han kommer att få bestående men av sina skador.

De båda bröderna anhölls i sin frånvaro i tisdags eftermiddag och greps någon timme senare.

TT

Mer läsning

Annons