Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstag att väljare inte fick information

Annons

Olsson, som är ledamot av kommunstyrelsen och under förra mandatperioden var kommunalråd i Gagnef, menar att valnämnden har skyldighet att informera allmänheten inför ett val.

- Allmänna val är grundbulten i en demokrati och då måste informationen fungera så att alla människor vet när och var de kan rösta. Jag har inte kunnat se att nämnden kungjort några tider för valet vid den västra kommundelens två institutioner, Törnholn och Björbo servicehus. Det måste ske i god tid eftersom en del av de institutionsboende kan behöva hjälp av anhöriga för att kunna rösta, säger hon och tillägger:

Bengt Löfgren, ordförande i valnämnden, beklagar att nämndens information inte gått ut i den västra kommundelen.

- Rent juridiskt är vi inte skyldiga att göra mer än att tala om att det är val, information finns på röstkorten. Men eftersom folk är vana vid det har vi nu annonserat i de lokala bladen i Björbo och Dala-Floda och det är givetvis bra att göra det, säger han.

Mp berömmer

vårdcentral

DJURÅS. Miljöpartiets riksdagsledamot Kerstin-Maria Stalin besökte Gagnefs vårdcentral under fredagen.

- Jag blev så glad när jag läste om vårdcentralen som har fått till det med friskare personal och förhoppningsvis gör det patienterna friskare, säger Kerstin-Maria Stalin.

Hon hoppas också få redovisa intrycken från besöket för kommande landstingsfullmäktige. Det fanns flera bra idéer att förmedla vidare.

- Det fanns en stor delaktighet bland personalen. Täta personalmöten där alla deltar och grupper som leds av sjuksköterskor. De jobbar med det friska och tar tidigt tag i problem, till exempel vad gäller psykvård, avslutar Kerstin-Maria Stalin.

Mer läsning

Annons