Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjda elever nekas skadestånd

Annons

Eleverna började sin utbildning våren år 2001 då Högskolan Dalarna var huvudman. Båda skriver i sin anmälan till Justitiekanslern att de inte fått korrekt information från skolledning samt en lärare.

Båda menar också att skolledningen grovt brustit i sitt förtroendeuppdrag som utbildningssamordnare och myndighetsut-övare.

Den ene av eleverna har inte avslutat sin utbildning och den andre tycker att skolan även borde ha informerat om att arbetsmarknaden för instrumentbyggare anses som mättad.

Högskolan Dalarna skriver till Justitiekanslern att man inte någon gång under pågående utbildning blivit kontaktad av de båda eleverna och därför inte varit medveten om de påstådda missförhållandena.

Myndigheten för kvalificerad utbildning som också tittat på anmälan, har i en skrivelse konstaterat att utbildningen i fråga "haft vissa kvalitetsbrister, men inte av så allvarlig art att de utgör brott mot lag och förordning."

Justitiekanslern anser i sin bedömning av ärendet att ingen av eleverna kunnat presentera fakta som styrker att de vilseletts av felaktig information av skolledningen på det sätt som lagen kräver för att man ska få ersättning.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons