Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd över gamla skyltar

Annons

88-årige Birger Bengtsson har länge kämpat för att få behålla servicen i centrumhuset. Han är besviken över att allt, utom butiken, försvunnit. Nu kräver han att skyltarna tas ner.

- Här finns ingen kommunal service, annat än Änglarna. Jag kallar tjejerna från hemtjänsten så. Senast hjälpte de mig att hänga upp tvätten. De gör ett mycket bra jobb för oss gamlingar.

Det är skyltarna högst upp på väggen mot vägen som Birger vill ha bort.

- Posten finns ju hos Tempo. Men resten ska bort från väggen.

- Nu menar politikerna att vi pensionärer ska orka med att gå till skolan för att besöka biblioteket. De håller på att flytta böcker nu och det kommer visst att ta en hel månad.

Birger saknar också matsalen där han ätit och ordnat med bingospel.

- Bara bluff. Ta bort skyltarna omedelbart. Titta där på dörren, där står det fortfarande bibliotek och matsal på skylten. Det här är bara missvisande för alla som kommer hit, säger Birger.

Konsertpianist till kyrkan

u På söndag blir det pianokonsert i Garpenbergs kyrka. Mika Männistö framför musik på piano av kompositörer som Bach, Beethoven, Mozart och Schumann.

Mika Männistö har gått en femårig pianistutbildning vid Musikkonservatoriet i Jakobstad, Finland. Därefter har han en kantorsexamen från Sjöviks folkhögskola.

Männistö arbetar som konsertpianist och ger ungefär 40 konserter om året. Han arbetar även som kantor på halvtid i Hed och Gunnilbo församlingar i Skinnskattebergs pastorat.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons