Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd kund har åtalats för knallskott

Annons

Den 54-årige man som i våras bråkade med personal på Hemköp City i Ludvika och lät ett militärt knallskott detonera vid kassorna åtalades på fredagen i Falu tingsrätt. Han är misstänkt för olaga hot alternativt ofredande.

Det var den 19 april som den nu åtalade kunden av någon anledning blev missnöjd med något i butiken och råkade i dispyt med två anställda.

Den diskussion som uppstod kunde uppfattas som mycket otrevlig. Enligt stämningsansökan lär mannen ha sagt att han hade med sig dynamit som han kunde tänka sig att "tända på", dock först sedan barn och andra som inte hade med saken att göra hade fått tillfälle att lämna lokalerna.

En annan kund, som befann sig i närheten, hörde uttalandet och har antecknats som vittne. En stund senare tog 54-åringen fram knallskottet och lät det brisera. Smällen blev så kraftig att det uppstod skador på klinkerplattor och några dekorationer av plast. För personalen, i synnerhet den kassörska som satt närmast, innebar händelsen en mycket skrämmande upplevelse.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons