Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misslyckad stöld vid Waltech

Annons

Det blev ingen lyckad dag, eller snarare natt, för de tjuvar som bröt sig in i en container vid Waltech i Vansbro under julhelgen.

Sedan de lastat sin släpvagn med runt ett halvt ton av värdefullt metallskrot var det bara flykten som återstod. Det var då de tog det olyckliga beslutet att ta genvägen över en gräsmatta och en mindre vägslänt för att ta sig ut från området. Lutningen över diket blev troligen betydligt brantare än vad tjuvarna tänkt sig och stöldgodset ramlade helt sonika av släpvagnen och blev liggande kvar på platsen.

För att ta sig in på området hade tjuvarna lyckats öppna en låst vägbom men tydligen var brådskan för stor för att ta samma väg tillbaka vilket genast alltså straffade sig.

Waltech har vid flera tillfällen under de senaste åren varit utsatta för stölder av skrot. Företaget bearbetar dyrbara metaller som titan och höga kvaliteter av rostfritt stål och trots att det rör sig om överblivet material så handlar värdet av skrotet om höga belopp på den illegala marknaden.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons